top of page

Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy älykylien oikeusturvaa kehittämään

Älykyliä kehittävä Arctic Smartness Village Oy ja Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jolla varmistetaan osakkaiden oikeusturva älykylien perustamisessa ja toiminnassa. Edullista asumista edistävä konsepti parantaa maaseudun elinvoimaisuutta, palveluita ja omavaraisuutta asukaslähtöisesti.

Yhteistyön tarkoituksena on varmistaa, että perustettavien kylien osakkaiden oikeusturva toteutuu ja yhteisön toiminnan kannalta merkittävät toiminnallisuudet turvataan läpinäkyvällä tavalla. ”Älykylä on monitahoinen ratkaisu, jossa on ennakoitava riskejä eri lähestymiskulmista”, Arctic Smartness Village Oy:n toimitusjohtaja Juri Laurila arvioi. Hän on iloinen hyvin alkaneesta yhteistyöstä, sillä asukkaiden etu on kaiken suunnittelun kärkenä. ”Oikeusturva on arvokas asumisen tekijä”, Laurila jatkaa.

Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy:n toimitusjohtaja Hilkka Neuvonen pitää älykylä -konseptia erittäin mielenkiintoisena ja innovatiivisena. ”Haluamme olla mukana tällaisissa mielenkiintoisissa ja innovatiivisissa hankkeissa, joiden kautta saamme olla osa uudenlaista älykkään asumisen, teknologian ja yhteisötoiminnan ratkaisuja luovaa tulevaisuutta”, Neuvonen toteaa. Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy tarjoaa asiakkailleen arjen juridiikkaa, johon tällaisen monipuolisen ja asukaslähtöisen konseptin kehittäminen istuu erinomaisesti. ”Arctic Smartness Village -konseptissa voimme hyödyntää osaamisemme laaja-alaisuutta”, Neuvonen kuvailee.

Älykylä ̶ edullisen asumisen konsepti

Arctic Smartness Village -konseptin taustalla vaikuttavat maaseudun autioituminen ja asumisen hintakehitys. Konseptin keksijä Juri Laurila halusi löytää molempien suuntaa muuttavan, konkreettisen keinon näihin haasteisiin. Pitkä kokemus aluekehitystyöstä antoi paljon taustatietoa, joiden varaan konsepti alkoi rakentua. Konseptin perusidea on aika yksinkertainen. ”Kootaan yhteen parhaat mallit ja vältetään tiedossa olevat karikot”, Laurila kiteyttää.

Konseptissa perustetaan uusia kyliä ja asuinalueita, joissa hyödynnetään hyviksi havaittuja malleja ja modernia teknologiaa. Siinä myös valjastetaan liiketaloudellinen toiminta pienentämään asumisen ja elämisen kustannuksia ja tuottamaan palveluita yhteisön jäsenille. Älykylä houkuttelee asukkaita, jotka haluavat elää edullisemmin, kestävämmin, ympäristöystävällisemmin ja modernimmin.

Lisätietoja:

Juri Laurila, toimitusjohtaja, Arctic Smartness Village Oy

juri.laurila@arctic2020.fi, +358 40 514 5000

Hilkka Neuvonen, toimitusjohtaja, Lakiasiaintoimisto Neuvonen Oy

hilkka.neuvonen@nlex.fi, +358 40 759 1230

bottom of page